Αυτά ισχύουν με τους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου Ημερομηνία:
Σήμερα 16/3/2026, 18:56 - Εμφανίσεις: 11
Λύσεις από το εξωτερικό αναζητεί ο Στεφάν Λανουά ώστε να έρθουν διαιτητές από το πάνω ράφι, ελίτ και πρώτης κατηγορίας της UEFA, ώστε να σφυρίξουν στα πλέι οφ τίτλου (1-4) της Stoiximan Super League.
Μόνο ξένοι διαιτητές θα ορίζονται στα δυο ντέρμπι της κάθε αγωνιστικής, με δεδομένο ότι θα πρόκειται για αγώνες μεταξύ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και η συμφωνία είναι να ορίζονται διαιτητές από το εξωτερικό.
Σε κάθε ένα από τα δυο παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής των πλέι οφ 1-4 θα χρειάζεται ένας ξένος διαιτητής, δυο βοηθοί, ένας VAR και ένας AVAR.
Έλληνας θα είναι μόνο ο τέταρτος! Όπως γινόταν και στα ντέρμπι της κανονικής περιόδου.
Η διαφορά με την κανονική περίοδο είναι ότι δεν υπήρχε ντέρμπι σε κάθε αγωνιστική ενώ στα πλέι οφ τίτλου θα διεξάγονται δυο και μάλιστα σε πολύ κοντινές ημερομηνίες.
Αυτό είναι το πρώτο εμπόδιο για τον Λανουά, ο οποίος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ήδη έχει αποστείλει σχετικά αιτήματα σε ξένες ομοσπονδίες, ώστε να κλειδώσει από τώρα τις διαιτητικές ομάδες.
Μην νομίσετε ότι είναι και εύκολο, αν αναλογιστούμε ότι και οι ξένες ομοσπονδίες χρειάζονται τους καλούς διαιτητές για τα εγχώρια ντέρμπι συν ότι οι ελίτ ρέφερι δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με παιχνίδια, λόγω επικείμενων ορισμών τους στα προημιτελικά, ημιτελικά και στους τελικούς των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA (Champions League, Europa League και Conference League).googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ένα ακόμα εμπόδιο είναι ότι με εξαίρεση τη Γερμανία, ο Λανουά δεν θα μπορούσε να εντοπίσει διαιτητές από το πάνω ράφι.
Μάλιστα, έχει αποκλείσει την πατρίδα του, την Γαλλία, για να μην χρεώνεται άμεσα τυχόν λάθη σε ντέρμπι.
Την προηγούμενη σεζόν ο Λανουά δεν απέφυγε τα ρίσκα.
Μπορεί να έφερε τους Γερμανούς Μπριχ, Αϊτεκίν (μη διεθνείς αλλά με μεγάλη καριέρα), ξανάρθαν οι Τσβάιερ, Οσμερς, Στέγκεμαν που είχαν σφυρίξει και αγώνες της κανονικής περιόδου, όμως αναγκάστη...